web analytics

A custom creation

Creating beautiful things that bring joy and happiness

We leven in een hectische wereld. We moeten veel en we willen ook veel. Er zijn maar weinig momenten op een dag dat we even stil staan. Even rust voor jezelf; je hoofd leeg maken. Ben je even doelloos op je tijdlijn aan het scrollen staat je hoofd nog steeds niet stil. Constant krijgt het nieuwe prikkels binnen. Je merkt ook dan, dat je regelmatig even in gedachte wegglijd. Hoe fijn zou het zijn om eens even echt een keer “uit” te staan?

Een creatieve bezigheid kan hier voor zorgen. Door je te focussen op handenarbeid denk je verder even nergens anders aan. Je concentreert je op je werk en zorgt voor een mooi resultaat.

Pyrografie is zo’n creatieve bezigheid. Bij aanvang van de workshop is er vaak veel rumoer. De deelnemers komen binnen en weten eigenlijk niet zo goed wat ze kunnen verwachten.  Sommigen waren nog niet eens op de hoogte van wat ze gingen doen. Onzekerheid komt naar boven. “Dit kan ik niet hoor, ben helemaal niet creatief.” Ik zou ondertussen rijk zijn wanneer ik 1 euro had gekregen elke keer dat ik die zin hoorde! Maar het mooie is; iedereen kan het! Je hoeft helemaal niet creatief te zijn. Sterker nog, vaak zijn degene die dit aan het begin zeiden, het meest geconcentreerd bezig en gaan met de mooiste creaties naar huis. Met een glimlach van oor tot oor, want zij zijn verbaasd over hun eigen kunnen.

De Workshop

De workshop beginnen we met koffie/thee met appeltaart en een duidelijke uitleg over hoe het in zijn werk gaat. Vervolgens is het de beurt aan jou. We beginnen met keuzestress. Waar ga je op branden? Is het een ronde of rechthoekige snijplank of maak je liever een keuze uit de vele vormen wandbord? Dan volgt er weer een keuze; wát ga je erop branden? Er zijn tal van sjablonen aanwezig met diverse onderwerpen. Ga je voor een grappige spreuk of kies je een illustratie? Je kunt ook een combinatie van beiden maken. Zit er echt niets voor je tussen of heb je iets heel specifieks en persoonlijks op het oog, kunnen we het altijd nog ter plekke uitprinten.

Na het patroon overzetten, mag je eerst gaan oefenen op een stukje resthout. Wanneer je het onder de knie denkt te hebben, begint het echte werk. En dan gebeurt het; een moment waar ik bij de eerste workshop erg van schrok. Verschillende gedachtes schoten door mij heen: “ze vinden het helemaal niks, wat nu? Wat kan ik hier aan doen?”

De workshopruimte veranderde ineens van een gezellige rumoerige drukte in een muisstille ruimte. Niemand die nog maar iets zei. Stelde ik een vraag om te polsen hoe ze het vonden, kreeg ik een heel kort antwoord. Het blijkt de concentratie te zijn. Het gebeurt telkens opnieuw bij elke workshop. Wanneer je namelijk eenmaal bezig bent met het branden en de heerlijke geur van hout zich verspreid door het lokaal, wordt je omarmd door rust. Gedachtes  verdwijnen, je hebt alleen nog maar oog voor je project. Wanneer iedereen wat langer bezig is en wat meer vertrouwen gaat krijgen in hun eigen kunnen, komen de mooie gesprekken weer op gang. Je voelt je op een of andere manier vrijer om meer open te kunnen praten met elkaar. Dat is het effect van een creatieve bezigheid!

Dus ben je op zoek naar een leuke activiteit voor je vriend(inn)en of familie uitje? Of wil je je medewerkers eens trakteren op een gezellige avond en ze ondertussen ook nog eens beter leren kennen? Boek dan eens een workshop houtbranden. Uitermate geschikt voor groepen die iets te vieren hebben. Bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of babyshower. Je kunt ieder voor zich iets maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooie houten vlaggenlijn maken en met zijn allen de babykamer opleuken. Of maak er een teambuildingsuitje van en maak samen met alle collega’s een mindmap voor in de kantine. Indien gewenst kan de workshop worden uitgebreid met een goed verzorgde lunch, high tea of diner.

De meeste workshops geef ik voor groepen. En vaak op locatie. Door heel het zuiden en midden van het land ben ik al geweest. Op plaatsen en in gehuchtjes waar ik nog nooit van gehoord had. Ook op hele bijzondere plekken, zoals een oude, monumentale watertoren in Middelburg die omgebouwd is naar een vakantie accomodatie.

Maar uiteraard is het ook mogelijk om individueel of met zijn tweeën aan te sluiten voor een workshop. Door de ontspannen sfeer en gezamenlijke interesse ontstaat er al snel contact en een gezellig praatje.

Op dit moment vinden deze workshops plaats in een feestzaal in Tholen.

Klik voor de beschikbare data op onderstaande link.

Pas op met houtbranden, het is zeer verslavend!

Miriam volgde in de zomer van 2019 een workshop houtbranden en is sindsdien er vrijwel dagelijks mee bezig.

Ik ben dan ook heel open. Tijdens de workshop leer je alle ins en outs. Niet alleen hoe het branden in zijn werk gaat, maar ook welk hout er geschikt is, welke voorbereidingen je met het hout moet treffen en ook hoe je je brandwerk af kunt werken en mooi kunt houden.

Er zijn altijd verschillende houtbrandersetjes aanwezig evenals diverse blanco, houten producten, zodat je er eventueel gelijk mee aan de slag kunt wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt 🙂

Foto: Gemaakt door Miriam van Gorsel

Foto: Gemaakt door Astrid Brouwers

Ben je ondertussen ook al verslaafd en op zoek naar onbewerkte houten producten om te bewerken? Ik heb een groot assortiment in de webshop. Vind je hier niet wat jij zoekt, stuur me dan een mail. Regelmatig tref ik koopjes en nieuwe spullen. Het assortiment is dan ook in werkelijkheid uitgebreider. Mocht ik echt niet hebben wat je zoekt, ga ik via mijn connecties voor je op zoek. 

Every picture tells a story…

Staat je telefoon vol met foto’s van je huisdieren? Of van fijne momenten met familie en vrienden? Foto’s die een lach op je gezicht brengen wanneer je ze weer eens bekijkt? En hoe vaak bekijk je ze nog? Scroll je er dagelijks doorheen? Of enkel in het begin, net na het maken en doe je er vervolgens helemaal niets meer mee? Dat is toch zonde!

Nu kun je leren hoe je zelf foto’s overzet op hout. Er zijn 3 verschillende manieren die we hiervoor gebruiken. En je kunt het naast op hout ook op papier, stof en steen verwerken. Maak blijvende herinneringen waar je blij van wordt. Voor jezelf of geef het cadeau.

Hoe leuk zou het zijn om jouw vriend(in) te verrassen met een sleutelhanger met foto van die geweldige reis die je samen gemaakt hebt? Of geef je zus/broer een linnen tas met een foto van jullie samen vroeger in het kikkerbadje. Elk seizoen kun je op een goedkope manier je huis opfleuren met mooie natuurfoto’s. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Testimonials

Houtbranden

Hallo Astrid,

Jij ook bedankt voor de gezellige en ook leerzame middag. 

Leuk dat je ons de foto’s hebt gestuurd. Het plezier spat er vanaf😊

Groetjes, Carina

Handgemaakt; uniek en persoonlijk

Ken je dat? Niet weten wat je nu weer moet kopen voor de verjaardag van je moeder, of je oom of je collega. Misschien ga je binnenkort trouwen en wil je vrienden op een bijzondere manier vragen de getuigen te zijn. Staan je buren op het punt om ouders te worden en wil je ze eens goed verrassen? Laat dan een uniek en persoonlijk cadeau speciaal voor hen maken. Met houtbranden kan je alle kanten op.

Er zijn zo veel houten producten dat er altijd wel iets passends te vinden is. Graag help ik je mee om met jouw cadeau een onvergetelijke indruk achter te laten. Wat de gelegenheid ook is; een cadeau ontvangen waarvan je weet dat er veel tijd en persoonlijke aandacht aan besteed is, doet zo veel meer met je dan de standaard cadeaubon. Vind je het lastig om iets te bedenken dan denk ik graag met je mee. Mijn creatieve brein staat nooit stil en door samen te sparren, vinden we vast en zeker jouw perfecte cadeau!

Wanneer we het eens zijn met het houten product en het ontwerp dat er op moet komen, ga ik voor je aan de slag. Mijn manier van werken is ambachtelijk. Er komt geen automatisch instelbare machine aan te pas, alles is handwerk. Zo krijg jij uiteindelijk echt een uniek product. Mijn perfectionisme zorgt ervoor dat er aan elk detail aandacht wordt besteed, inclusief de afwerking. Waarmee kan ik jou verblijden?

 

Testimonials

Webshop

Hoi Astrid,

Het was een hele leuke activiteit om te doen. Best wel lastig met dunne lijntjes icm een niet zo hele vast hand, maar het resultaat mag er zeker zijn. Dank je wel voor deze leuke ervaring.

Met vriendelijke groet, Vera Ophelders

Het is binnen!

Mijn complimenten voor de snelle afhandeling en je hebt er echt een feestje van gemaakt om uit te pakken. Keurig pakpapier, een leuke handgeschreven kaart én nog chocolaatjes. Ik had best trek eind van de middag, dus die waren zo weg.

Pakket was zeer compleet en ook fijn dat er niet gigantisch veel onnodig verpakkingsmateriaal omheen zit.

Zeldzaam in deze tijden, deze enorm goede en persoonlijke service. Veel dank daarvoor!

Groet, Claire Hagen-Marijt

Beste Astrid, 

Het pakketje is binnen! En het ziet er heel gezellig uit! Hartstikke bedankt. Ik ga er snel mee aan de slag. Fijn weekend. 

Met vriendelijke groet, H

Ha Astrid,

Het pakket was helemaal op tijd en de kinderen vonden het ontzettend leuk om te doen! Uiteindelijk hebben ze zelf een afbeelding gevonden op internet en die gebruikt. 

Dank en groet, Harriët

0