web analytics

Verzending binnen 2 werkdagen

Gratis afhalen in Tholen

Bijdrage aan verzendkosten NL € 6,95 (BE € 11,95)

Gratis verzending binnen NL > € 75,-

Veilig betalen met Ideal of Bancontact

A CAPTURE WITH A CLICK

Less thinking more creating

Hoe vaak fotografeer jij nog?

Consequent volhouden is iets wat we allemaal moeilijk vinden. Of het nu betrekking heeft op zonder snoozen opstaan, stoppen met roken of doordeweeks niet meer drinken. We willen het graag maar de praktijk wijst uit dat we toch telkens weer terugvallen in oude patronen.

Zo is het ook met de hobby natuurfotografie. Ik krijg telkens dezelfde feedback tijdens workshops en cursussen “het is zo lastig om het te blijven doen”. We kennen allemaal de uitdrukking oefening baart kunst. Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het je af gaat en hoe beter je er in wordt. Zo werkt het ook in de fotografie. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je anticipeert, hoe sneller je je instellingen (op een juiste manier!) kunt veranderen en hoe beter het resultaat wordt.

Waarom houden we het dan toch niet vol om structureel minimaal 1x per week of per maand ons tijd te gunnen om bezig te zijn met hetgeen je het allerliefste doet? Hetgeen je ontspanning brengt en waarbij je je hoofd leeg kunt maken. Is het omdat je er geen doel aan gekoppeld hebt of mis je inspiratie?

Het is vaak lastig om alleen op pad te gaan. Zeker als vrouw zijnde. Om het mooie licht te pakken, moet je er eigenlijk op rare tijden op uit. Zou je iemand tegen komen? Of gun je jezelf uiteindelijk toch de tijd weer niet? Want ja, er wacht ook nog een volle wasmand en een stapel strijk. En de auto mag ook wel weer eens gewassen worden.

Voor degene die extra inspiratie willen en meer motivatie zijn er de losse fotografie praktijkworkshops. Hierbij ben ik jouw mentor. Een paar keer per jaar ga ik met jullie op pad. Telkens zal minstens één  creatieve manier van fotograferen aan bod komen. Ik zal jullie uitdagen met meerdere opdrachten. Na afloop zullen we enkele weken later de gemaakte foto’s aan elkaar tonen en bespreken. Deze online bespreekavonden zullen van grote waarde zijn. Je zult zien dat er een grote variatie in de foto’s zal zitten, ondanks dat we samen in hetzelfde gebied zijn geweest met allemaal dezelfde opdracht. Ben je klaar om een stapje verder te gaan in de fotografie?

Testimonials

Blije gezichten

Beste Astrid,

Allereerst hartelijk bedankt voor de leerzame en gezellige sfeer van de workshop van zaterdagmorgen. Ik heb nu kennis gemaakt met een ander aspect van de fotografie.

Je leest daarover wel eens iets in boeken over fotografie. Omdat mijn doel overwegend  onderwijs was vond ik het niet nodig om te letten op het andere specifieke fotografische aspecten die in de workshop zaterdag ter sprake kwamen.  Ik heb me nu voorgenomen om in het vervolg daar toch eens meer aandacht aan te besteden. Mijn zoon, Frank, zal mij daar zeker regelmatig aan herinneren.

Astrid, deze workshop heeft mij goed gedaan.

Ik wens je verder veel succes.

Groeten, Jacques

Hallo Astrid,

Toch te nieuwsgierig naar het resultaat (komt ook door Jori hoor, zij stuurde al heel snel haar foto’s door…) eea in Lightroom geladen. Daarna wat uitgezocht, beetje bewerkt en in m’n map van vandaag gezet. Inmiddels al gezien dat ik maar 1 oranje bloem ‘ voldoende’ vind; de andere alweer verwijderd .

Ik vond het een heerlijke dag, heel veel geleerd, zeer geslaagd !! Heel erg bedankt voor alle theorie, de opbouw van de cursus, het heerlijke eten en jouw enthousiasme. En vooral ook veel geduld hebbend bij de praktijk kant 🙂

Het smaakt naar meer.

Groetjes, Coby

Hoi Astrid,

Jij ook bedankt voor de workshop. Ik vond het leerzaam, leuk en gezellig. Ik zou deze workshop iedereen aanraden.

Ik zal mijn foto’s vandaag naar je mailen. Moet ze nog even op de laptop zetten. Ik heb veel geleerd gisteren en het kriebelt om weer verder te oefenen vandaag!

Bedankt voor de extra informatie per mail.

Groetjes, Jori

Sociale media berichten

Stay creative

STAY CREATIVE

foto praktijkwandelingen

creatieve fototechnieken

uitdagende opdrachten

presentaties vooraf

leren van en met elkaar

besloten Facebook groep voor vragen en feedback

Alvast inspiratie opdoen?

0