web analytics

Verzending binnen 2 werkdagen

Gratis afhalen in Tholen

Bijdrage aan verzendkosten NL € 6,95 (BE € 11,95)

Gratis verzending binnen NL > € 75,-

Veilig betalen met Ideal of Bancontact

A CAPTURE WITH A CLICK

Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist

Niets is zo fascinerend en ontspannend als de natuur. Voor mij, als altijd bezige bij, is het een goede tegenhanger voor mijn meestal volle werkweken. De rust die je er vindt, is een genot. 

Naast deze rust is er heel veel te vinden waar de meeste van ons zo maar aan voorbij lopen. Als je je ogen en vooral ook je oren goed de kost geeft, ontdek je een totaal nieuwe wereld. Een wereld waarin van  alles groeit, bloeit en krioelt. Alles wat er te vinden is, vind ik ontzettend boeiend of het nu een grote Schotse Hooglander is of een klein spinnetje. Wanneer je inzoomt op de kenmerken is het fascinerend om te zien hoe moeder natuur het allemaal gecreëerd heeft. Over elk detail is nagedacht en alles is functioneel ontwikkeld.

Met mijn foto’s laat ik graag zien hoe mooi de natuur is. Opmerkingen als: “wat is dat voor beestje, nog nooit gezien” of “ik wist niet dat een pissebed zulke aparte ogen heeft, het lijkt wel een alien” zorgen bij mij voor een glimlach op mijn gezicht. Ik heb iemand wat langer dan normaal over een simpele pissebed laten nadenken. En de gedachten zijn van “vies” naar “fascinerend” gegaan.

Dat lukt niet wanneer je tijdens een wandeling van bovenaf even een fotootje maakt, je moet hiervoor echt in de wereld van je onderwerp kruipen. Je wilt mij dan ook niet zien wanneer ik een ochtendje in het veld bezig ben geweest. Mijn oude jas en waterdichte broek zitten van boven tot onder vol met zand, modder en takjes. Wil je ook van registrerende plaatjes naar mooie sfeerbeelden, weet dan dat je er iets voor over moet hebben. Omdat ik graag zo veel mogelijk mensen wil inspireren met de schoonheid van de natuur, wil ik jou ook helpen. Met je camera in de hand voel je je vrij, het geeft ontspanning en tegelijkertijd ben je bezig om jezelf te verbeteren en je camera steeds beter te leren kennen. Misschien ben je al een tijdje bezig of is het net een ontdekte hobby voor je. Het kan allebei. Voorop staat dat je je graag wilt ontwikkelen in deze wondere wereld van beeld, compositie, licht, techniek en creativiteit.

Testimonials

Blije gezichten

Beste Astrid,

Allereerst hartelijk bedankt voor de leerzame en gezellige sfeer van de workshop van zaterdagmorgen. Ik heb nu kennis gemaakt met een ander aspect van de fotografie.

Je leest daarover wel eens iets in boeken over fotografie. Omdat mijn doel overwegend  onderwijs was vond ik het niet nodig om te letten op het andere specifieke fotografische aspecten die in de workshop zaterdag ter sprake kwamen.  Ik heb me nu voorgenomen om in het vervolg daar toch eens meer aandacht aan te besteden. Mijn zoon, Frank, zal mij daar zeker regelmatig aan herinneren.

Astrid, deze workshop heeft mij goed gedaan.

Ik wens je verder veel succes.

Groeten, Jacques

Hallo Astrid,

Toch te nieuwsgierig naar het resultaat (komt ook door Jori hoor, zij stuurde al heel snel haar foto’s door…) eea in Lightroom geladen. Daarna wat uitgezocht, beetje bewerkt en in m’n map van vandaag gezet. Inmiddels al gezien dat ik maar 1 oranje bloem ‘ voldoende’ vind; de andere zijn alweer verwijderd .

Ik vond het een heerlijke dag, heel veel geleerd, zeer geslaagd !! Heel erg bedankt voor alle theorie, de opbouw van de cursus, het heerlijke eten en jouw enthousiasme. En vooral ook veel geduld hebbend bij de praktijk kant 🙂

Het smaakt naar meer.

Groetjes, Coby

Hoi Astrid,

Jij ook bedankt voor de workshop. Ik vond het leerzaam, leuk en gezellig. Ik zou deze workshop iedereen aanraden.

Ik zal mijn foto’s vandaag naar je mailen. Moet ze nog even op de laptop zetten. Ik heb veel geleerd gisteren en het kriebelt om weer verder te oefenen vandaag!

Bedankt voor de extra informatie per mail.

Groetjes, Jori

Trotse klanten

Sociale media berichten

Er zijn tegenwoordig zo veel camera’s op de markt dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Het lijkt wel een wedstrijd van de grote cameramerken onderling om zo veel mogelijk specificaties in één apparaatje te krijgen. Vaak ben je dan ook erg overrompeld door de vele mogelijkheden na de aankoop van zo’n technisch hoogstandje. Aangeschaft om de kwaliteit van de welbekende gsm foto’s te verbeteren. Maar vaak kom je niet verder dan de automatische stand. En de beelden die dan uit zo’n camera komen, vallen erg tegen; ondanks de lovende reviews. Heb je dan toch een miskoop begaan?

Nee natuurlijk niet! Er bestaan tegenwoordig geen slechte camera’s meer. Het is dan ook niet de camera die de foto maakt, maar degene die hem bedient. En daar loopt het vaak spaak. Want heb je weleens gehoord van de belichtingsdriehoek? Van de A stand? Van plussen en minnen? Door de technische kant te leren en deze op regelmatige basis in de praktijk uit te voeren, ga je een enorm verschil zien in je foto’s. Je zorgt dat je geen moment meer mist, omdat je nog aan het zoeken was naar het juiste knopje. Je gaat stralen wanneer je het resultaat op het kleine schermpje van je camera ziet. En al helemaal wanneer jouw foto op groot formaat aan de muur hangt. Haarscherp, met een interessante compositie en rijk aan details.

Zelf fotografeer ik al sinds 2011 en heb ik tal van online en offline cursussen, workshops en masterclasses gevolgd. Mijn opgedane kennis en ervaring deel ik graag.

Al sinds 2005 geef ik les. Weliswaar begonnen met groepslessen en fitnesstraining. Maar de basis van lesgeven en communicatie blijft gelijk. Ik hoef alleen minder te schreeuwen en je tot het uiterste te drijven bij het lesgeven in de fotografie; al doe ik dat graag wanneer je dit persé wenst 🙂

Ik ga je wel uitdagen, maar dan in anders denken en in anders kijken. Wanneer de basiskennis er is, speelt de techniek geen rol meer voor je. En dan wordt het echt leuk, want dan kunnen we de creatieve kant op gaan zoeken. Een scherpe foto maken is niet moeilijk. Maar een foto maken waarbij de kijker wat langer blijft hangen in plaats van gelijk verder naar de volgende scrolt, dat vraagt net iets meer. Maar geloof mij, er is echt niet veel nodig om met mooiere resultaten thuis te komen. Iedereen kan het en ik leg je graag uit hoe!

De mogelijkheden

De Basis

Alles valt of staat bij de basis. Je kunt jezelf pas ontwikkelen met fotografie wanneer de basis goed is. Op internet kun je er heel veel over lezen. Maar kennis in de praktijk brengen is weer een ander verhaal. Stap voor stap neem ik je mee door de basis. Door per onderdeel de theorie direct af te wisselen met praktijk heb je het sneller onder de knie. Ook kun je gelijk je opkomende vragen aan mij stellen.

Let's get creative!

De basis heb je inmiddels onder de knie. Nu kun je je fotografie naar een hoger niveau tillen! We gaan aan de slag met creatieve technieken. Elke avond krijg je een nieuwe presentatie van een andere techniek. Na de uitleg ga je zelf aan de slag en heb je een maand de tijd om het je de techniek aan te leren. De foto’s worden klassikaal besproken, zodat je ook van elkaar veel leert.

stay creative!

De basis heb je inmiddels onder de knie. Tijd om je te gaan verdiepen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een onderwerp of in een soort van fotografie. Hiervoor zijn de eendaagse thema workshops. Hierbij richten we ons op één of twee specifieke doelen. 

 

 

 

Alvast inspiratie opdoen?

0